Політика
2 вересня 2019
У Раді спрогнозували, яку підтримку отримає зняття недоторканості
Законопроект про зняття депутатської недоторканності у вівторок, 3 вересня, має підтримати понад 300 нардепів.
news-image

Разумков зазначив, що ВР не порушує жодного закону при прийнятті цього проекту закону, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Законопроект про зняття депутатської недоторканності у вівторок, 3 вересня, має підтримати понад 300 нардепів. Про це заявив голова Верховної ради Дмитро Разумков.

Разумков зазначив, що Рада не порушує жодного закону при прийнятті цього законопроекту.

Я впевнений, що ми не порушуємо жодного закону. Було 363 народних депутатів, які підтримали цей законопроект. Я сподіваюсь, що завтра вони так само, а може й більше, підтримають цю ініціативу", - заявив спікер Ради.

Нагадаємо, заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що у вівторок, 3 вересня, Рада знову може працювати до ночі. Він підкреслив, що нардепи будуть працювати до вичерпання порядку денного.

Корнієнко прогнозує, що розгляд проекту закону про зняття недоторканності може затягнутися на півдня.

Так, комітет ВР з питань правової політики рекомендує парламенту схвалити в другому читанні законопроект №7203, який передбачає зняття недоторканності з народних депутатів. Документ передбачає скасування недоторканності з 2020 року.

Підкреслимо, в ніч з 29 на 30 серпня 363 парламентарія підтримали за основу прийняття законопроекту про зняття недоторканності в ході першого пленарного засідання ВР 9 скликання. Спікер ВР Дмитро Разумков закрив це засідання парламенту на початку третьої ночі.

Читайте також:Депутати планують скасувати кримінальну відповідальність за фіктивне підприємництво