Події
3 вересня 2019
ДБР відкрило справу щодо Парубія
Провадження було відкрито за рішенням суду.
news-image

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання екс-спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм здійсненню виборчого права. Про це йдеться у відповіді ДБР на запит Українських Новин, передає «Є!»

Справу відкрито за ч. 4 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу. Кримінальне провадження було відкрито 20 серпня за рішенням суду.  

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Держбюро розслідувань відкрити кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм здійсненню виборчого права.

В суд надійшла скарга громадянина на бездіяльність слідчого Державного бюро розслідувань. В обґрунтування скарги заявник зазначив, що 5 липня він подав заяву в ГБР про вчинення головою Верховної Ради кримінального злочину за ч. 4 ст. 157.  22 липня суд розглянув скаргу і зобов'язав ДБР відкрити справу за даним фактом.

Читайте також: СБУ і ДБР заблокували тестування сенсорної кнопки у ВР - Парубій