Війна
3 вересня 2019
Німеччина виділила 1 млн євро гуманітарної допомоги постраждалим від війни на Донбасі
Німеччина підтримує гуманітарні заходи, які проводить Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у поточному році, грантом у розмірі 1 мільйона євро.
news-image

Німеччина виділила 1 мільйон євро для підтримки постраждалих від війни на Донбасі українців. Про це повідомили в посольстві Німеччини в Україні, передає «Є!» з посиланням на 112.

Німеччина підтримує гуманітарні заходи, які проводить Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у поточному році, грантом у розмірі 1 мільйона євро", - йдеться у повідомленні.

Таким чином УВКБ ООН зможе продовжувати свої заходи гуманітарної допомоги, спрямовані людям на сході України, які потерпають від конфлікту по обидва боки лінії розмежування.

До таких заходів належать ремонт і підготовка до зими пошкоджених або зруйнованих осель і квартир у зоні конфлікту, соціальна підтримка громад, які прийняли внутрішньо переміщених осіб, поліпшення інфраструктури на пунктах перетину лінії розмежування та консультування потерпілих від конфлікту при вирішенні адміністративних і юридичних питань.

За обсягами свого фінансування гуманітарних проєктів і програм у розмірі понад 110 млн євро з 2014 року (17 млн євро в поточному році), Німеччина разом з ЄС є найголовнішим гуманітарним партнером України.

Як повідомлялося, на Донбас прибула гуманітарна допомога від Червоного Хреста вагою понад 230 тонн.

Читайте також:У лікарні Дніпра помер поранений на Донбасі сержант Олександр Грицаюк (фото)