Економіка та бізнес
4 вересня 2019
У новій програмі МВФ будуть вимоги, пов'язані з ціною на газ
Наприкінці вересня до України має приїхати моніторингова місія МВФ.
news-image

У новій програмі Міжнародного валютного фонду (МВФ) будуть вимоги, пов'язані з ціною на газ для населення і відкриттям ринку землі, пише «Є!» з посиланням на Прямий

Таку думку висловив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі "Прямого".

Він нагадав, що Україна постійно здійснює погашення по свої зобов'язаннях, і це для міжнародних кредиторів є ознакою, що з Україною можна і треба працювати.

Пендзин розповів, що наприкінці вересня до України має приїхати моніторингова місія МВФ. Мова йде про започаткування нової трирічної програми об'ємом до млрд. Скоріше за все, це буде чергова прогиама stand-by, вважає він.

Головне - це меморандум, який підписується із політичними вимонами до країни, яка отримує цей кредит", - наголосив економіст.

Він упевнений, що у меморандумі будуть вимоги, пов'язані з ціною на газ для населення і відкриттям ринку землі, а також питання тарифів.

Нагадаємо, вчора Україна розрахувалася з МВФ за програмою stand-by, розпочатою в 2014 році.

Фінальні платежі склали в цілому $ 156 мільйонів в доларовому еквіваленті.

Україна замість незавершеної програми stand-by 2014 р. в 2015 році уклала з Фондом програму розширеного фінансування EFF, яку також до завершення в грудні 2018 р. було змінено на поточну програму stand-by.