Політика
4 вересня 2019
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ заявила про політичні переслідування з боку влади
У політсилі вважають, що всього за 100 днів на посаді Зеленський показав, що має намір отримати без обмежень всі владні повноваження.
news-image

Стосовно ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ влада запустила маховик репресій, відкривши сезон політичних переслідувань. Про це йдеться в заяві партії, яке розміщене на її офіційному сайті, передає «Є!»

Стосовно нашої політичної сили запущений маховик репресій. Для цього найближчим часом готується прес-конференція глави СБУ - цілком тотожна прес-конференції, яку СБУ Грицака на замовлення Порошенка вже проводила для того, щоб перешкодити справі встановлення миру, нормалізації українсько-російських відносин і звільненні утримуваних осіб», - йдеться в заяві.

Як відзначають в партії, сьогодні президент Зеленський і його команда чудово зрозуміли, що єдиною реальною опозицією для влади є саме ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ. Щоб передати цей меседж, Володимир Зеленський, підбиваючи підсумки своїх перших 100 днів президентства, спеціально анонсував «гучні історії» щодо опозиційної партії.

У постановчому рекламному фільмі на телеканалі «1 + 1», так званому інтерв'ю президента, щодо нашої партії були висунуті безпідставні звинувачення, приправлені прямими погрозами», - зазначають в партії.

Опозиція наголошує: завдяки більшості в парламенті Зеленський сьогодні намагається узурпувати владу.

Очевидними стали наміри президента позбавити парламент реальних повноважень, отримати можливість тиску на депутатів руками підконтрольних силовиків, продовжити мовну дискримінацію, підпорядкувати собі де-юре незалежні від президента антикорупційні органи - НАБУ, САП, ДБР. По суті, в країні відкривається новий сезон політично мотивованих переслідувань, тиску на незалежні засоби масової інформації, залякування позбавленням ліцензій телеканали», - йдеться в заяві.

Опозиційні депутати вважають, що всього за 100 днів на посаді глави держави Зеленський реальними діями показав, що має намір отримати без обмежень всі владні повноваження.

Влада діє цинічно і незаконно - від спроб позбавити ліцензії телеканал NewsOne і рейдерського захоплення каналу «112 Україна» до наклепницьких звинувачень і відкритих погроз», - вважають в партії, підкреслюючи, що у своїх діях Володимир Зеленський успадковує свого попередника.

В ОПОЗИЦІЙНІЙ ПЛАТФОРМІ - ЗА ЖИТТЯ підкреслили, що на відміну від «Слуги народу», партія об'єднує відомих державних діячів, провідних юристів, економістів - успішних професіоналів.

Ми діємо виключно в рамках закону, на принципах транспарентності і демократії. Тому відповідально заявляємо: наклепницькі звинувачення на адресу партії, яку підтримало 2 мільйони виборців, - це «дуже гучна історія, яка дуже погано закінчиться». Для тих, хто затіває цю політичну провокацію», - резюмується в заяві.
Читайте також: Рабінович: Те, що відбувається у Верховній Раді, - це постановочний спектакль по монархізації влади