Політика
6 вересня 2019
Восьмеро українських в’язнів перебувають у «заморозці» в СІЗО — Фейгін
Громадський захисник Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що російські тюремники не пускають адвокатів до вісьмох українських політв'язнів, які перебувають в СІЗО Лефортово в Москві
news-image

Про це пише «Є!»  з посиланням на nv.ua.

Оці восьмеро, які точно перебувають у „Лефортово“, крім 24 моряків, вони перебувають у „заморозці“, адвокати до них потрапити не можуть. І це абсолютно свідомо робить адміністрація Федеральної служби виконання покарань, можливо, для того, щоб не відбувалося витіку інформації», — заявив він в ефірі Радіо Свобода.

За словами Фейгіна, 3 вересня він намагався відвідати в СІЗО свого підзахисного Романа Сущенка, але тільки «здав документи і прочекав весь день».

Він зазначив, що не володіє інформацією про дату обміну утримуваними особами, запланованого між Україною та Росією.

5 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що обмін утримуваними особами між Москвою і Києвом «буде масштабним», а також анонсував спільне з владою України рішення щодо обміну.

Його заява прозвучала відразу після того, як Апеляційний суд Києва звільнив головного свідка у справі МН17 Володимира Цемаха. Його відпустили з-під варти під особисте зобов’язання.

За даними ЗМІ, в списки на обмін включили 24 моряків, захоплених в районі Керченської протоки, і ще 11 засуджених, в тому числі режисера Олега Сенцова.

Адвокат Валентин Рибін заявив, що президент України Володимир Зеленський помилував 12 засуджених росіян і їх вже доставили в пункт збору.

Читайте також:МЗС РФ про обмін українських моряків: Думаємо над цим