Політика
10 вересня 2019
ВР розпочала розгляд законопроекту про імпічмент президента (наживо)
Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту про імпічмент президента.
news-image

Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту про імпічмент президента. Як передає кореспондент УНІАН, представник президента у ВР Руслан Стефанчук зазначив, що внесення президентом зазначеного законопроекту - це одне із зобов’язань перед виборцями, пише «Є!».

Стефанчук підкреслив, що таким чином Зеленський «демонструє відданість своїм словам і те, що він готовий отримати ті самі рівні умови щодо притягнення президента як інституції до відповідальності в порядку, який визначений в законі».

Стефанчук нагадав, що народні депутати України вже проголосували за зміни до Конституції, які скасовують депутатську недоторканність. Як повідомляв УНІАН, 29 серпня у Верховній Раді був зареєстрований як невідкладний проект закону № 1012 «Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)». Ініціатором законопроекту є президент України Володимир Зеленський.

Законопроектом передбачається можливість усунення президента України з поста в порядку імпічменту у разі вчинення ним «державної зради або іншого злочину».

6 вересня Комітет ВР з питань організації державної влади місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити відразу в першому читанні і в цілому як закон законопроект про імпічмент.

Читайте також:Рабінович: Те, що відбувається у Верховній Раді, - це постановочний спектакль по монархізації влади