Політика
10 вересня 2019
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ: Разом з українцями будемо боротися за свободу слова і права
Представники політсили вимагають від влади на всіх рівнях припинити наступ на незалежні ЗМІ.
news-image

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ стала на захист свободи слова в Україні. Про це йдеться в офіційній заяві партії, пише «Є!».

Сьогодні українська демократія і свобода слова знову опинилися під загрозою. Ініціювання парламентською фракцією партії «Слуга народу» створення тимчасової слідчої комісії для розслідування діяльності телеканалів NewsOne, 112 і ZIK - це неприкритий політичний тиск на незалежні засоби масової інформації», - вважають опозиціонери.

Представники політсили вимагають від влади на всіх рівнях припинити наступ на незалежні ЗМІ, чітко дотримуватися Конституції і Законів України, відмовитися від середньовічних практик боротьби з інакомисленням.

У період виборів «слуги народу» пафосно обіцяли розквіт української демократії, припинення практики політичних переслідувань опозиції та незалежних ЗМІ, а також забезпечити плюралізм думок в Україні. Але після перемоги та формування в парламенті політичної монобільшості, партія влади тут же перетворилася в середньовічних інквізиторів. Дуже швидко нові «слуги народу» почали рухатися по шляху до тоталітарного режиму, який проклали їхні політичні попередники», - підкреслили політики.

Парламентарії вважають, що влада могла б займатися більш важливими питаннями, наприклад, політичним врегулюванням конфлікту на Донбасі, зниженням тарифів і цін, а також іншими нагальними проблемами.

Замість того щоб захистити свободу слова в Україні, парламентська фракція партії влади приєдналася до «полювання на відьом» і репресіям, розпочатими Нацрадою з телебачення і радіомовлення щодо телеканалів NewsOne, 112 і ZIK», - відзначили представники політсили.

Партія вимагає негайно припинити політичну розправу над незалежними ЗМІ в Україні.

Вважаємо, що під надуманим приводом, ініціюючи створення ТСК в парламенті, фракція партії «Слуга народу» йде на пряме порушення норм Конституції. Таке рішення підриває закріплені в Конституції гарантії на свободу думки і слова, є прямим кроком до введення в Україні політичної цензури. Ми звертаємося до представників посольств країн-партнерів, моніторинговим місіям і представництвам міжнародних організацій, професійних організацій журналістів із закликом негайно дати оцінку діям партії влади», - заявили опозиціонери.

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ обіцяє, що буде до кінця боротися за українську Конституцію, свободу слова і демократію.

Ввести інформаційну інквізицію в Україні не вийшло у Порошенка, і не вийде у нового режиму. Кожне неправове рішення буде оскаржене в українських і міжнародних судах. Україна буде демократичною та правовою державою. Разом з мільйонами українських громадян ми будемо боротися за свободу слова, за Конституцію, за наші права. Ми переможемо!», - резюмували в партії.

Читайте також:Нацрада вирішила перевірити телеканал ZIK у всіх регіонах