Американський вчений назвав причину масштабних катастроф на Землі
Науковець порахував, що масові вимирання організмів на Землі відбуваються з періодичністю в 26-30 мільйонів років
news-image

Біолог з Нью-Йорка Майкл Рампино пов'язав масові вимирання організмів на Землі і природні катаклізми з впливом темної матерії на планету, передає Є! Єдність.інфо

Результати своїх досліджень автор виклав в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Рампино порахував, що масові вимирання організмів на Землі відбуваються з періодичністю в 26-30 мільйонів років. Приблизно з такою ж циклічністю на планеті з'являються ударні кратери. Ці події біолог пов'язав з вертикальними коливаннями положення Сонця в галактичному диску кожні 30-42 мільйонів років.

Світило віддалене від центру Чумацького Шляху на 26 тисяч світлових років і обертається навколо нього з періодом 250 мільйонів років. Однак таке обертання відбувається в одній площині, а з хвилеподібною траєкторії з періодом близько 30 мільйонів років.

На думку дослідника, темна матерія і приливні сили в диску могли викликати обурення в хмарі Оорта на околиці Сонячної системи. Це хмара містить безліч комет, а його обурення могло призвести до активізації кометних злив і обвалення на Землю потоку комет.

У галактичному диску Чумацького Шляху міститься основна маса зірок Галактики. Там же є регіони, де, імовірно, зосереджена темна матерія. Саме з проходженням світила цих областей біолог і пов'язує катаклізми на Землі.

Читайте також: «Блискавка» в чорній дірі спростовує закони фізики