Політика
12 вересня 2019
Образила «Слуг народу»: Регламентний комітет хоче "дискваліфікувати” Геращенко на п'ять засідань
Остаточне рішення ухвалюватиме парламент.
news-image

Комітет ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту пропонує ВР позбавити співголову фракції "Європейська солідарність" Ірину Геращенко можливості брати участь у п'яти пленарних засіданнях за образу депутатів фракції "Слуга народу". Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні 12 вересня, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Враховуючи звернення депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" щодо вжиття заходів із попередження подальших порушень норм депутатської етики народним депутатом України Іриною Володимирівною Геращенко, відповідно до частини 5 статті 51 закону "Про Регламент Верховної Ради України", пропонується рекомендувати Верховній Раді розглянути питання... та прийняти рішення про позбавлення народного депутата Геращенко права брати участь у п'яти пленарних засіданнях парламенту та донести таке рішення до відома виборців через газету "Голос України", - зазначив голова профільного комітету Сергій Кальченко.

Остаточне рішення ухвалюватиме парламент під час пленарного засідання, на яке буде винесено розгляд цього питання.

Геращенко участі у засіданні не брала.

Нагадаємо, під час вечірнього засідання Верховної Ради 10 вересня, під час виступу Ірини Геращенко сталася перепалка між народними депутатами від фракцій "Слуга народу" та "Європейська солідарність".

Так, під час розгляду законопроєкту №1043 про внесення змін до Регламенту ВР щодо протидії зловживанням правами народних депутатів Геращенко вийшла до трибуни парламенту і заявила:

П'ять років тому "зеленые человечки" захопили Крим. Зараз "зеленые человечки" захоплюють український парламент, і насправді, повністю його перекреслюють".

Після цих слів Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відключив мікрофон і наголосив, що її порівняння неприпустимі.

Водночас до президії підійшли всі члени фракції "Європейська солідарність" і стали біля трибуни. Геращенко продовжила виступ словами, що "Рада перетворюється на парламент АР Крим". Виступ Геращенко народні депутати від фракції "Слуга народу" перебивали вигуками і оплесками.

Геращенко попросила голову Верховної Ради "заспокоїти свій югенд і не давати право перекрикувати опозицію".

Читайте також: Рада ухвалила закон про джерела формування Державного дорожнього фонду