Економіка та бізнес
19 вересня 2019
Представники «Нафтогазу» прибули до Брюсселя на тристоронні газові переговори
На переговорах домовлятимуться про транзит газу з 2020 року.
news-image

На переговорах домовлятимуться про транзит газу з 2020 року, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Представники НАК "Нафтогаз Україна" прибули до Брюсселю, де сьогодні, 19 вересня, повинні відбутися тристоронні газові переговори Україна-ЄС-Росія. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

У той же час Вітренко висловив сумніви, що переговори взагалі відбудуться, оскільки російська сторона може продовжувати наполягати на відмові України від виграшу в Стокгольмському арбітражі як на передумові початку переговорів.

На щастя, за час після останньої тристоронньої зустрічі нам вдалося досягти консолідованої з нашими партнерами позиції, що така вимога є неприйнятною", - додав він.

Представники "Нафтогазу" прибули до Брюсселя на тристоронні газові переговори

 

Міністр енергетики та навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що Україна на тристоронніх газових переговорах з ЕС та Росією, які відбудуться 19 вересня, запропонує укласти контракт на транспортування 60 млрд кубометрів російського газу протягом 10 років.

Нагадаємо, віце-президент Європейської комісії і європейський комісар з питань енергії Марош Шефчович заявив, що тристоронні газові переговори з участю України, Росії та Європейського союзу пройдуть 19 вересня. Головною темою переговорів стануть умови транзиту російського газу до ЄС через територію України з 1 січня 2020 року.

Читайте також:Німецький регулятор пригрозив «Газпрому» штрафами за ігнорування рішення Суду ЄС