Події
20 вересня 2019
Посадовець харківського ВНЗ вимагав хабарі в іноземних студентів
Хабарника затримано "на гарячому".
news-image

Директора центру по роботі з іноземними студентами одного з провідних харківських вищих навчальних закладів викрито на отриманні систематичних хабарів, передає «Є!» із посиланням на прес-службу СБУ.
Встановлено, що посадовець організував схему вимагання та одержання хабарів з іноземних студентів закладу. 

Зокрема, від студентки четвертого курсу з північноафриканської країни, в якої виникла академічна заборгованість, службовець вимагав тисячу доларів США за «вирішення питання» та не відрахування з навчального закладу. До протиправної діяльності службовець залучив посередника - громадянина однієї з країн Близького Сходу", - йдеться в повідомленні Служби безпеки.

Правоохоронці задокументували одержання директором центру першої половини неправомірної вигоди.
Після одержання другого "траншу" в розмірі 500 доларів США правоохоронці затримали директора центру та посередника в робочому кабінеті.

26 річний посадовець із офіційною зарплатою у десять тисяч гривень є власником трьох елітних автівок. Під час догляду у зловмисника окрім суми хабаря виявлено також 5 тисяч доларів та тисячу євро", - повідомили у прес-службі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим підозри у вчиненні злочину, передбаченого статтею Одержання неправомірної вигоди та обрання судом запобіжних заходів.

Читайте також: Нардеп Павленко витрачає більше грошей, ніж заробляє