Політика
21 вересня 2019
Частина української делегації все ж поїде на сесію ПАРЄ
Раніше керівник комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко заявив, що українська делегація не поїде на найближчу сесію ПАРЄ
news-image

Деякі представники попередньої делегації Верховної Ради в ПАРЄ, які увійшли в її новий склад, планують відвідати сесію ПАРЄ, повідомив народний депутат (фракція «Європейська солідарність») Олексій Гончаренко, інформує «Є!», з посиланням на capital.ua.

Інтереси України треба відстоювати. Тому ті представники старої делегації, які увійшли і до нового складу, включаючи мене, збираються їхати на сесію, щоб представити позицію України. Вважаю неприпустимим, щоб на такій найважливішій міжнародній майданчику, як ПАРЄ, звучала позиція Кремля і не звучала наша позиція, - написав Гончаренко на своїй сторінці в Фейсбук в суботу.

Нагадаємо, раніше керівник комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко заявив, що українська делегація не поїде на найближчу сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Не маючи іншої можливості реагування на порушення цією організацією власних принципів, і зіткнувшись з досить відвертим ігноруванням її інтересів, Україна в даний час утримується від відправки своєї делегації на найближчу сесію ПАРЄ, - написав народний депутат від фракції «Слуга народу» на своїй сторінці у Фейсбук.

Він запевнив, що таке рішення підтримало переважна більшість фракцій українського парламенту.

Читайте також: Українська делегація не братиме участі в осінній сесії ПАРЄ