Події
21 вересня 2019
Генштаб готує план по розведенню сил на Донбасі, - Загороднюк
У Генштабу є план, який допоможе у врегулюванні ситуації на Донбасі
news-image

У Генеральному штабі ведуть розробку плану розведення збройних сил і засобів від лінії розмежування на сході України, пише «Є!»  з посиланням на hvylya.net.

Про це під час інтерв'ю з журналістом «Радіо Свобода» заявив глава Міністерства оборони України Андрій Загороднюк.

 Міністр сказав, що при розробці плану будуть враховані всі ризики. Він зазначив, що текст плану оприлюднять.

За словами Загороднюка, що розведення сил на Донбасі буде проходити не одночасно на всіх територіях, а тільки на певних. Україна буде спостерігати за всіма сторонами конфлікту.

Глава Міноборони повідомив про заплановані заходи з роз'яснення логістичних, технічних і інших моментів операції. Крім того, буде вжито заходів щодо забезпечення безпеки.

Загороднюк зробив акцент на тому, що це буде не відступ збройних сил, а технічно правильне розведення. Також він розповів про існуючу систему укріплень.

 Крім того, міністр запевнив, що військові пройдуть попередню підготовку, а Генштаб буде вести ретельний контроль над тим, як розводить сили інша сторона конфлікту.

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація під час переговорів Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на сході України виступила проти визначення можливої ​​дати розведення збройних сил в районі населених пунктів Петрівське і Золоте.

Нагадаємо, за повідомленнями прес-центру штабу Операції Об'єднаних сил (ООС), 20 вересня на Донбасі сили противника 10 раз порушили режим припинення вогню, в результаті чого троє українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте також:Зеленський затвердив новий склад РНБО