Події
23 вересня 2019
В Одеській області затримано сімейну пару, яка тримала у рабстві понад 80 осіб
У Києві правоохоронці завершили досудове розслідування відносно 12-ти осіб, які кілька років утримували в неволі в Одеській області понад 80 осіб
news-image

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області, пише «Є!»  з посиланням на journalist.today.

Повідомляється, що сімейна пара – громадянин Грузії і громадянка України – власники сільськогосподарського підприємства, розташованого в Одеській області, протягом 2015-2018 років, з допомогою найнятих вербувальників, підшуковували на центральних залізничних вокзалах Києва, Одеси, Миколаєва та інших міст осіб, які перебувають в уразливому становищі і не мали постійного місця проживання.

Їм пропонували роботу під Києвом з зарплатою від 200 до 500 гривень у день, безкоштовне житло та харчування, а натомість доставляли їх в Одеську область, де після приїзду у них відбирали паспорти і мобільні телефони.

Заробітчан» селили у барак, де в нелюдських умовах проживали до 15-20 чоловік, як чоловіків, так і жінок.

Постраждалі постійно піддавалися фізичному і психологічному насильству з боку охоронців таких бараків. Осіб, які намагалися втекти або відмовлялися працювати – жорстоко били.

Наразі в кримінальному провадженні потерпілими заявлені цивільні позови на загальну суму понад 2,3 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:На Волині похований живцем чоловік прийшов до поліції