Політика
24 вересня 2019
Зеленський повинен вирішити, хоче він бути «слугою народу» чи олігархів – Financial Times
На думку видання, після перемоги Зеленського в Україні почали відбуватися хороші речі, проте в останні два тижні почали відбуватися і тривожні події.
news-image

Президент Володимир Зеленський повинен вирішити, чи хоче він бути "слугою народу" чи олігархів, зокрема екс-власника "Приватбанку" Ігоря Коломойського.

Про це йдеться в редакційній колонці Financial Times, пише «Є!» з посиланням на УП.

На думку видання, після перемоги Зеленського на виборах в Україні почали відбуватися хороші речі, проте в останні два тижні почали відбуватися і тривожні події.

Зокрема, у виданні пишуть, що олігарх Ігор Коломойський зробив видний виступ в українській столиці. Також в FT нагадали, що раніше в інтерв'ю прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що влада шукає "компроміс" з Коломойським у справі Приватбанку.

У виданні зазначають, що угода щодо поверненню банку або зняття претензій до Коломойського не тільки ризикує поставити під загрозу майбутнє фінансування від МВФ та інших західних партнерів, але і підірвати інші позитивні кроки уряду.

На думку видання, міжнародні партнери закрили очі на призначення главою офісу президента Андрія Богдана - адвоката Коломойського, також упустили і те, що Зеленський став популярний завдяки телеканалам Коломойського, але "компроміс" з олігархом або навіть розмова про це – "тривожні речі".

Іншими "тривожними речами" називають наліт на штаб-квартиру ПриватБанку і будинок екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої. Коломойський наполягає на тому, що він не стоїть за інцидентами, але у виданні вважають, що "хто б не був відповідальний, він повертається до темних шляхів України 20 років тому, а це повна протилежність тій картинці, яку країна хоче представити".

Читайте також:Трамп наказав затримати військову допомогу Україні перед дзвінком Зеленському - ЗМІ