Політика
25 вересня 2019
Трамп у розмові із Зеленським розкритикував Меркель і країни Євросоюзу за «бездіяльність»
Про це йдеться у стенограмі розмови двох президентів від 25 липня, яку оприлюднив Білий дім
news-image

Президент США Дональд Трамп у телефонній розмові з українським головою Володимиром Зеленським критикував європейські країни та Німеччину в особі Ангели Меркель за недостатню допомогу Україні та бездіяльність, пише «Є!»  з посиланням на thebabel.com.ua.

Ми робимо багато для України, вкладаємо в це багато часу і зусиль, більше, ніж європейські країни. Вони повинні допомагати вам більше. Німеччина майже нічого для вас не робить. Вони тільки розмовляють, і я думаю, вам варто порушити це питання. Коли я спілкувався з Меркель, вона говорить про Україну, але нічого не робить. Багато європейських країн так роблять, зверніть на це увагу. А Сполучені Штати були дуже хорошими з Україною», — сказав Трамп.

У відповідь Зеленський заявив, що глава США «має рацію», оскільки європейські країни не до кінця наполегливі в питанні санкцій проти Росії.

Ви абсолютно праві. Я говорив з Меркель і зустрічався з нею. Я також зустрічався з [Емманюелем] Макроном. Я їм казав, що вони роблять недостатньо в питанні санкцій. Вони їх не впроваджують. Вони роблять для України недостатньо. Хоча за логікою, ЄС повинен бути нашим найближчим партнером, але виходить, що США — більший партнер для нас. Я вдячний, що США так багато роблять для України. Більше, ніж ЄС, особливо коли йдеться про санкції щодо Росії», — відповів Зеленський.

Читайте також:Зеленський запросить Трампа в Україну