Події
27 вересня 2019
Міністр культури Бородянський висловився щодо гастролей українських артистів у Росії
Міністр зауважив, що наразі "ми ніби живемо у двох країнах, які не перетинаються".
news-image

Міністр культури молоді і спорту Володимир Бородянський в інтерв'ю ВВС висловив своє негативне ставлення до українських артистів, які їдуть на гастролі до Росіїі, передає «Є!»

Я вважаю, що якщо ми їдемо гастролювати туди, значить, ми погоджуємося з тим, що чинить Росія щодо нашої країни. Для мене це є схвалення цієї діяльності. Тому я негативно до цього ставлюся", - сказав міністр.

Проте, він зауважив, що наразі в законодавчій площині це ніяк не врегульовано.

Скажу так, така двозначність, яка зараз є, точно до добра не доведе. З одного боку, наші хлопці гинуть кожен день, ми намагаємося розвести війська, ідуть мирні переговори, а з іншого боку наші артисти…

Ми ніби живемо у двох країнах, які просто не перетинаються.

Я не знаю, як можна їздити гастролювати в Росію, коли з нею у нас війна, у мене це не вкладається у голові.

Швидка відповідь - заборонити. Але мені здається якимось варварством забороняти. Тому я вважаю, що це питання треба врегулювати і визначити відношення держави до такої діяльності. Держава повинна визначити, що гастролі в Росії є діями, які завдають шкоди державі.

В який спосіб має реагувати держава? Ми ж не можемо фізично заборонити людині поїхати, це незаконно. Але мають бути розставлені акценти. Якщо ви їдете з приватною метою в Росію, як вам можна це заборонити? Виїзних віз у нас нема, ми демократична країна на відміну від них. Але чітко визначити правила, сказати, що якщо ви так робите, то для вас настає спеціальний режим регулювання… Я думаю, ось так. Якщо ви вирішили гастролювати, для вас настає певний спеціальний режим, - сказав Бородянський, не уточнивши, що він має на увазі під "спеціальним режимом".

Читайте також: Олег Винник підтримав акцію, ініційовану російським гуртом (відео)