Економіка та бізнес
29 вересня 2019
Rozetka почала підготовку до закриття бізнесу через закон, який прийняли «Слуги народу»
Бізнесмен підкреслив, що більшість підприємців мовчить, бо думає, що їх зміни не торкнуться
news-image

Власник інтернет-магазину Rozetka Владислав Чечоткін заявив, що закриє бізнес, якщо президент України Володимир Зеленський підпише закон, що зобов’язує підприємців використовувати касові апарати. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, інформує «Є!», з посиланням на inforesist.org.

Вже наступного тижня Президент може підписати законопроекти 1053-1 і 1073, які були прийняті Верховною Радою нібито з метою вивести бізнес із тіні і створити здорову конкуренцію, а насправді – для боротьби з бізнесом. Я впевнений, що закони в такому вигляді вб’ють десятки тисяч підприємців, – пише Чечоткін.

За його словами, тепер буде вирішувати податкова служба, правильний чи неправильний чек отримав покупець. У разі, якщо буде доведена його “неправильність”, клієнт отримає товар, куплений за чеком, безкоштовно, що призведе до збитку для продавця в розмірі 250%. Також він зазначив, що кількість скарг не обмежена, тому в даному питанні немає відповідальності ні для покупця, ні для податкової, яка може приймати рішення з приводу чеків як вважатиме за потрібне.

Бізнесмен підкреслив, що більшість підприємців мовчить, бо думає, що їх зміни не торкнуться.

Ми в Rozetka категорично не підтримуємо цей закон. Про що я публічно висловився, – стверджує Чечоткін.

Він розповів про те, що в день голосування один із головних «помічників» бізнесу Ілля Несходовський, розмістив статтю про “підроблені” чеки Rozetka. Матеріал швидко розійшовся мережею і був створений з метою довести депутатам, що прийняття закону необхідно. На думку Чечоткіна, проблема тут не в чеках, а в статті.

Rozetka видала чеки, які хтось «не пустив» або видалив з публічної бази податкової. Ось уже 2 тижні з дати публікації «чорнухи», ми спілкуємося з податковою, з НБУ і ще з купою держорганізацій щоб з’ясувати, чому чеки є у внутрішній базі і їх немає у зовнішній, – обурюється підприємець.

Чечоткін додав, що відповіді він так і не отримав, а також закликав українських бізнесменів не мовчати, бо впевнений, що з Rozetka перевірки перемкнуться на інші фірми і їм у підсумку доведеться закритися.

Читайте також: «Держава в смартфоні»: уряд презентував проект єдиного порталу громадянина