Економіка та бізнес
30 вересня 2019
За 4 тижні вересня Нацбанк викупив з ринку понад 930 мільйонів доларів
Курс валют продовжує знижуватись.
news-image

Протягом 23-27 вересня 2019 року Національний банк України викупив на міжбанківському валютному ринку 348,2 мільйона доларів. При цьому, попри високі обсяги викупу валюти, її курс продовжує знижуватися. Відповідні дані містяться на офіційному сайті Національного банку, передає «Є!»

Від початку вересня 2019 року Нацбанк щотижня викуповував понад 100 мільйонів доларів. Загалом за 4 тижні вересня НБУ викупив з ринку понад 930 мільйонів доларів. Більше НБУ викуповував лише у липні, коли спостерігався великий ажіотаж на державні боргові облігації України серед іноземних інвесторів.

Від початку 2019 року Нацбанк поповнив міжнародні золотовалютні резерви України шляхом викупу валюти з ринку на 3,9 мільярда доларів, придбавши на ринку 4,15 мільярда доларів та витративши з резервів 248,23 мільйона доларів на стримування різких стрибків курсу валюти.

Офіційний курс долара, який Нацбанк встановив на 30 вересня склав 24,08 гривень за долар — одне з найнижчих значень від початку 2016 року.

Раніше у Нацбанку повідомили, що продовжать дотримуватися режиму плаваючого курсу валют, тобто не будуть втручатися у його ринкову динаміку без нагальних потреб.

Нагадаємо, протягом 16-20 вересня Нацбанк викупив з ринку 269 мільйонів доларів, а попереднього тижня — 198 мільйонів доларів, пише Громадське.

Зазначимо, що за підсумками серпня міжнародні резерви України зросли до 22 мільярдів доларів.

Зростання курсу гривні спостерігається на тлі нарощення інвестицій іноземних інвесторів у державні боргові облігації України. Так, за липень іноземні інвестори вклали в український державний борг 1,27 мільярда доларів, а від початку року — 3,22 мільярда доларів.

Читайте також: Сьогодні останній день, коли можна розрахуватися в магазинах монетами дрібного номіналу