Суспільство
30 вересня 2019
У Шотландії провели антирасистську конференцію, на яку не пустили людей білої раси
Люди білої раси не мали права ставити запитання і перебувати на деяких локаціях.
news-image

Единбурзький університет розкритикували за проведення конференції, на якій обговорювався расизм. При цьому, люди білої раси не мали права ставити запитання і перебувати на деяких локаціях, передає  із посиланням на НВ.

Конференцію організувала група Resisting Whiteness (англ. - протистояння білому). Вони характеризують себе як антирасистська організація.

На конференції створили два «острівця безпеки» - туди не пускали людей білої раси. Їх позиціонують як місце для людей, яким незручно перебувати в приміщенні, пише The Telegraph.

Ми не дамо мікрофон людям білої раси під час запитань не тому, що їм нема чого сказати по темі, а тому що ми хочемо почути голос людей інших рас. Якщо ви хочете щось запитати або поділитися думкою - поговоріть з членами комітету або доповідачами після заходу», - заявляють організатори.

Джейн Макколл, антирасистська активістка, впевнена, що організація такої конференції - прояв справжнього расизму.

Уявіть, якби конференція мала назву «Протистояння чорному», а люди з «не таким» кольором шкіри не могли потрапити на якусь локацію.

Вона запевняє, що така конференція знищує досягнення всіх антирасистських кампаній - «все через купку екстремістів, чия збочена логіка привела їх до боротьби проти людей білої раси не тому, що там є погані люди, а просто через колір їх шкіри».

Читайте також: У США професорку покарали за те, що вона вимагала від студентів говорити англійською