Суспільство
30 вересня 2019
Уряд хоче скоротити рівень смертності українців на 5%
Планується удосконалити систему екстреної медичної допомоги, для цілодобового надання допомоги протягом 10 хвилин після виклику в місті та 20 хвилин поза містом, у результаті чого зросте кількість урятованих життів.
news-image

Кабмін в програмі діяльності уряду ставить завдання скоротити рівень смертності на 5% та на 5% збільшити очікувану тривалість життя.

Про це йдеться в програмі, оприлюдненій на сайті Верховної Ради, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Уряд на виконання цих цілей має намір забезпечити безкоштовні та безпечні пологи в рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення, що дасть змогу знизити смертність дітей віком до одного року мінімум на 15%.

Крім того, планується удосконалити систему екстреної медичної допомоги, для цілодобового надання допомоги протягом 10 хвилин після виклику в місті та 20 хвилин поза містом, у результаті чого зросте кількість урятованих життів.

Кабмін також має намір створити в Україні умови для розвитку трансплантації, що дасть можливість щонайменше 30% українських пацієнтів, які раніше отримували послуги з трансплантації за кордоном, отримувати їх в Україні.

Читайте також:Вчені знайшли бактерію, що викликає у непитущих людей «хворобу п'яниць»