Політика
30 вересня 2019
США посилили санкції проти росіян через втручання в вибори
Міністерство фінансів США посилило санкції проти підприємств та осіб, пов'язаних із російським бізнесменом Євгеном Пригожиним
news-image

Їх обвинувачують у спробі вплинути на результати виборів у США у 2018 році, пише «Є!»  з посиланням на dw.com.

Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США посилило санкції проти російських підприємств та осіб, які намагалися вплинути на проміжні вибори у 2018 році. Про це мінфін США повідомив у понеділок, 30 вересня. Водночас там зазначили, що немає ніяких доказів того, щоб цим особам вдалося вплинути на результати виборів.

Зокрема, посилено тиск на російського бізнесмена Євгена Пригожина, який і раніше перебував у санкційному списку. Санкції націлені на його активи, зокрема, три літаки та яхту. Окрім того, під санкції потрапили шестеро співробітників компанії Internet Research Agency ("Агентство інтернет-досліджень", відоме як "фабрика тролів" - Ред.), яку фінансує Пригожин. 

Четверо з них були під американськими санкціями і раніше, а в новий список включені росіяни Дмитро Кузьмін та Ігор Нестеров. Також США застосовуватимуть заходи до компаній Autolex Transport Ltd, Beratex Group Limited і Linburg Industries Ltd, які також пов'язані з Пригожиним.

Адміністрація буде невтомно працювати над захистом нашого виборчого процесу і буде наполегливо переслідувати будь-якого іноземного суб'єкта, який намагатиметься втрутитися у вибори 2020 року", - попередив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Читайте також:Європейський суд зняв санкції з Януковича