Політика
1 жовтня 2019
Медведчук: У своєму плані розвитку України Зеленський проігнорував питання встановлення миру
Участь президента України Володимира Зеленського в 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН не пройшла безслідно.
news-image

Участь президента України Володимира Зеленського в 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН не пройшла безслідно.

Повернувшись в Україну, глава держави порадував країну новим указом - «Про цілі сталого розвитку України на період до 2030 року», зазначивши, що підтримує проголошені Генеральною Асамблеєю глобальні цілі сталого розвитку, пише «Є!» з посиланням на сайт політичної партії Опозиційна платформа - За життя.

Указ, без перебільшення, стратегічно важливий і вкрай цікавий, особливо якщо врахувати, що в його тексті цілі ООН, викладені в документі під назвою «Система глобальних показників досягнення цілей в галузі сталого розвитку та виконання завдань Порядку денного в галузі сталого розвитку на період до 2030 року», повторені чи не слово в слово.

В даному випадку непокоїть не тільки і не стільки плагіат Зе-влади, яка ще вчора під копірку переписувала законопроекти, внесені депутатами VIII скликання, і видавала за свої, а сьогодні під видом президентського указу видає напрацювання представників світової спільноти. Тривожить і викликає побоювання інше: на жаль, президент Зеленський, який, кажучи про цілі розвитку України, серйозно занепокоївся збереженням і раціональним використанням «українських» океанів (!), навіть не згадав про ключове, архіважливе для кожного українця питання", - наголошує Медведчук.

Адже саме відновлення миру в Україні, «зшивання» країни, повернення Донбасу в Україну і України на Донбас є головним завданням. І досягти її в самий найближчий час - не роки, а лічені місяці або навіть тижні - більш ніж реально.

Читайте також:Медведчук: Рівень бідності в Україні можна знизити лише економічним зростанням