Політика
1 жовтня 2019
Плачкова: В залежності від кількості дітей в сім'ї повинна збільшуватися держдопомога при народженні дитини
Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Тетяна Плачкова
news-image

Зі слів парламентаря, державна допомога при народженні дитини має складати не менше 100 тис. гривень при народженні першої дитини, 200 тис. – при народженні другої та не менше 400 тис.  на третю та кожну наступну дитину, пише «Є!»  з посиланням на ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ.

Саме такі показники викладені у пропозиціях ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ до проекту держбюджету-2020 року.

Сьогоднішній розмір допомоги при народженні дитини (трохи більше 41 тис. грн. – ред.) був встановлений ще у 2014 році. І з того часу не змінювався. Сума незмінна, вона не залежить від кількості дітей у сім’ї та виплачується частинами упродовж 3 років. При цьому сотні мільйонів спрямовуються на малозрозумілі, а головне – малоефективні завдання на кшталт підтримки реалізації комплексних реформ або управління у сфері контролю за витрачанням бюджетних коштів. Хтось відчуває позитивні результати цього «управління» чи «контролю?» – зауважила парламентар на своїй сторінці у Facebook.

Тетяна Плачкова також наголоcила, що народні депутати від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ визначили реальні джерела збільшення у державному бюджеті на 2020 рік видатків на більшість соціальних виплат для дітей, сімей, інвалідів, сиріт, ветеранів війни, соціальних та академічних стипендій, а також можливості для спрямування більшої частини бюджетних коштів на охорону здоров’я, екстрену медичну допомогу, виплату пільг і житлових субсидій. Крім того, запропоновані механізми для фінансової підтримки підприємств авіа-, суднобудівної, ракетно-космічної галузей, військово-промислового комплексу та на державну підтримку місцевих громад.

Все це можливо, якщо прибрати неефективні видатки та розраховувати макропрогноз не на скромних очікуваннях 3% зростання ВВП, а на збільшенні бюджетних стимулів для перезапуску економіки», – резюмувала Тетяна Плачкова.