Україна
2 жовтня 2019
Найголовніше за день: реакція на «Формулу Штайнмаєра», падіння гривні та припинення фінансування партій, що програли вибори
Найактуальніші новини за сьогодні, 2 жовтня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 2 жовтня.

Реакція на «Формулу Штайнмаєра»

1 жовтня, Президент України Володимир Зеленський зібрав брифінг для журналістів. На ньому глава держави підтвердив інформацію, яка до цього з'явилася в розпорядженні деяких ЗМІ - Україна підписала формулу Штайнмайера. Найбільше в мережі можна було знайти висловлювань про те, що це капітуляція.

Депутати Броварів прирівняли підписання «Формули Штайнмаєра» до державної зради та готують позачергову сесію міської Ради аби прийняти звернення до Верховної Ради України та Президента про недопустимість поступок агресору та відповідальність за зраду державних інтересів країни.

Так звані ватажки самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник заявили, що узгодження «формули Штайнмаєра» означає, що «народ Донбасу буде сам визначати свою долю».

Долар і євро подорожчали на «чорному» ринку 

Національний банк знизив офіційний курс гривні на 37 копійок, встановивши його на 2 жовтня на рівні 24,56 гривні за долар. Котирування гривні до долара на чорному ринку встановилися на рівні 25,55 - 25,86 гривні за долар.

Припинення фінансування партій, які програли вибори

Верховна Рада остаточно схвалила законопроєкт, яким скасувала державне фінансування партій, що не пройшли на виборах до парламенту, не подолавши поріг у 5%.

Таким чином, фінансування втратили: Радикальна партія Олега Ляшка, "Сила і честь", "Українська стратегія Гройсмана", "Опозиційний блок", ВО "Свобода" та"Партія Шарія".

Читайте також:Проїзд для іноземців дорогами України планують зробити платним