Події
3 жовтня 2019
«Зупинимо капітуляцію»: Активісти збирають віче на Майдані
У Києві на Майдані Незалежності збирають віче 6 жовтня на 12:00.
news-image

У Києві на Майдані Незалежності збирають віче 6 жовтня на 12:00 у відповідь на те, що 2 жовтня 2019 року Президент України оголосив, що представник нашої держави у Мінській контактній групі погодився з проведенням місцевих виборів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, а також дав згоду на впровадження “формули”, яка, зокрема, передбачатиме особливий статус цих територій в складі України.

Про це пише «Є!» з посиланням на сторінку Фейсбук групи Захисти Україну.

Заява Президента України містила лише загальний опис так званого плану “припинення війни”. Найближчим часом цей план, після його обговорення на засіданні “нормандської четвірки”, почнуть нав’язувати Україні, зокрема вимагаючи від Верховної Ради ухвалення відповідних законів та інших антиконституційних рішень. Вчора у Києві та областях відбувалися стихійні акції протесту проти намірів владної політичної сили впровадити план капітуляції. Ми вітаємо дії справжніх патріотів, спрямованих на те, щоб завадити реалізації сценарію зради національних інтересів", - йдеться в заяві.
Закликаємо усі державницькі сили – у Верховній Раді та поза парламентом – консолідувати свої зусилля і уникати взаємопоборювання. Зараз нас має об’єднувати єдине завдання – застерегти Президента України від принизливої поразки", - продовжують активісти.
Закликаємо наших однодумців в усіх регіонах України провести недільне віче на місцях, а також створювати осередки “Руху опору капітуляції” та зголошуватися за адресою ruh.resistance@gmail.com або телефоном +38 097 899 53 04 Анкета волонтерів Руху опору капітуляції https://docs.google.com/…/1oXsiu330B7kmzTOTvFmKs9KSsNNX6czr… Слава Україні!", - пишуть активісти.

Також про це пише ветеран АТО Павло Білоус.

"З метою системної протидії капітуляції ми оголошуємо створення РУХУ ОПОРУ КАПІТУЛЯЦІЇ. Закликаємо об'єднуватися всіх небайдужих патріотів. Ми збираємося 6 жовтня на 12:00 на Майдані Незалежності на Віче: Зупинимо капітуляцію. На віче ми висунемо ультиматум владі та обговоримо стратегію і план подальших дій", – написав він.

Також він закликав приносити з собою жовтий скотч і жовті стрічки як символ опору капітуляції.

"Акція відбудеться виключно під національними прапорами! Закликаємо проводити подібні віче по всіх українських містах", – додав він.

Читайте також:Підписання формули Штайнмаєра: реакція політиків і соцмереж