Події
7 жовтня 2019
Суд заарештував екснардепа Пашинського на два місяці
Печерський районний суд обрав запобіжний захід колишньому депутату Сергію Пашинському
news-image

Його підозрюють у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень мешканцю Київської області Вʼячеславу Хімікусу. Колишнього парламентарія заарештували на два місяці — до 4 грудня, пише «Є!»  з посиланням на thebabel.com.ua.

Суд задовольнив клопотання Державного бюро розслідувань, детективи якого просили заарештувати Пашинського без права застави.

Адвокат Пашинського заявив, що оскаржить безальтернативний вердикт суду.

Це зроблено з однією єдиною метою — забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО», — сказав Андрій Федур, додавши, що вже звернувся до органу досудового розслідування щодо негайного забезпечення заходів безпеки.
Йому [Пашинському] загрожує небезпека його життю. Планується його фізичне знищення як одного з п'яти головних ворогів країни-окупанта», — заявив Федур.

Сам Пашинський звинуватив суд у підконтрольності колишньому заступнику глави Адміністрації президента часів Януковича Андрію Портнову, який, за його словами, «воскресив» справу проти нього.

31 грудня 2016 року на трасі в одному з сіл Київської області стався словесний конфлікт між народним депутатом Пашинським та місцевим жителем Вʼячеславом Хімікусом. Останній в результаті отримав кульове поранення ноги. Під час розслідування нардеп стверджував, що це був самозахист, оскільки Хімікус нібито вдарив його по голові пляшкою. За версією пораненого, зброю депутат застосував невиправдано. Після двох років розслідування потерпілий Хімікус сам став підозрюваним. У листопаді 2018 року поліція оголосила йому підозру в хуліганстві в рамках цієї справи, а Пашинському повернули його пістолет.

  • 4 жовтня Пашинському повідомили про підозру в завданні тілесних ушкодженьЕкснардепу Пашинському повідомили про підозру через стрілянину у 2016 році через інцидент 2016 року.
  • Пашинський заявив, що стару справу проти нього «реанімували» під тиском ексзаступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова
  • Читайте також:«Це помста»: Пашинський прокоментував оголошення йому підозри