Резонанс
8 жовтня 2019
Два брата легально працювали в Польщі, а побили їх - за українську мову
У Польщі жорстоко побили двох молодих українців
news-image

Ксенофобські витівки в тій чи іншій мірі притаманні всім народам. Але у випадку між Польщею і Україною вони ще й, найчастіше, підігріваються надмірно радикальними верствами населення. І результатом стають жорстокі вчинки на рівні криміналу, пише «Є!»  з посиланням на ZN,ua.          

У польському місті Владиславово жорстоко побили українців. Постраждалими виявилися два брати: 23-річний Микола та 19-річний Владислав, які легально приїхали в Польщу за шестимісячними робочими візами. Того трагічного вечора вони пішли в нічний клуб, поводилися дуже пристойно, вийшли покурити і завели між собою розмову українською мовою. Почувши українську мову, охоронці клубу накинулися на хлопців, використовуючи навіть сльозогінний газ.

Коли молодший з братів прокинувся, лежачи на тротуарі, після серії жорстоких ударів, то побачив Миколу непритомного у величезній калюжі крові – він швидко викликав поліцію і швидку допомогу. Постраждалого на вертольоті доставили в лікарню в Гданську, де він пролежав у комі 18 днів. Перший тиждень був критичним для його здоров'я, і ​​сім'я боялася, що він не виживе.

Лікарі діагностували у хлопця набряк лівої півкулі головного мозку, перелом черепа, гематому головного мозку, у нього пошкоджені органи слуху, і паралізована ліва сторона тіла, що вимагає тривалої реабілітації. Також у Миколи – серйозна втрата пам'яті. Він не може говорити і спілкується письмово. Доглядають за хворим тільки родичі.

Іноді він щось згадає, а іноді ні. Одного разу він почав плакати, розповідаючи, як він завжди допомагав батькові в полі з тваринами, але він не пам'ятає, як це зробити", – каже наречена Ганна.

Що стосується охоронців, які повинні були стежити за безпекою відвідувачів клубу, то одного з них заарештували терміном на три місяці. Інший перебуває під наглядом правоохоронних органів, із забороною покидати країну і поручительством у розмірі 20 тис. злотих.

Становище української сім'ї Владислава дуже важке. З усіх чотирьох працює тільки Ганна. Владислав перестав працювати, тому що його здоров'я не дозволяло йому. Він також допомагає матері піклуватися про брата. Наталя, мати побитих хлопців, була звільнена, як тільки її начальник дізнався про ситуацію.

Українці, незважаючи на тривале розслідування, побоюються, що винні не будуть покарані по справедливості. Побоювання викликає навіть той факт, що власники клубу наступного ж дня прибрали камери відеоспостереження, і замість них залишилися тільки дірки в стіні.

Читайте також:У Шанхаї 13-річний школяр з України Ваня Лю вистрибнув з вікна квартири на 13 поверсі