Політика
10 жовтня 2019
Від «Формули Штайнмаєра» переможе лише Росія, - євродепутатка
На думку Сандри Калніє, внутрішня дестабілізація в Україні відповідає інтересам РФ.
news-image

"Формула Штайнмаєра" викликає в українському суспільстві глибокі сумніви та протести, але саме така внутрішня дестабілізація відповідає інтересам Росії. Про це на пленарному засіданні Європарламенту в ході обговорення політичної ситуації в Україні заявила депутат від Латвії Сандра Калнієте, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Є сумніви, що ця угода зможе просунути вперед пошук мирного рішення. Поки що єдина сторона, яка отримує перемогу, від цієї формули, це Росія. Вони проведуть вибори в Донецьку і Луганську, і таким чином сепаратисти отримають легітимність. Але це саме те, чого потребує РФ, щоб повернутися до міжнародної спільноти. Є припущення, що Росія зможе зупинити зближення України з ЄС і з НАТО. Тож зараз в Україні відбуваються протести проти такої угоди, які можуть дестабілізувати суспільство. Але така дестабілізація може перетворити Росію на сторону, яка виграє", - зазначила Калнієте.

Вона зауважила, що у ситуації на сході України та в поведінці Росії майже нічого не змінилося з 2016 року, коли вперше була запропонована "формула Штайнмаєра".

Зараз для всіх нас важливо пильнувати за розвитком подій в Україні, і подбати, щоб проблема Донбасу та анексії Криму не зникла з міжнародного порядку денного", - додала євродепутат.
Читайте також: «Формула Кондратюка»: український шоумен запропонував вирішення конфлікту на Донбасі