Політика
11 жовтня 2019
Лукашенко закликав підтримати Зеленського
На думку білоруського президента, в разі зміни нинішньої влади в Україні може виникнути "розсадник вже навіть не націоналізму".
news-image

Президент Білорусі Олександр Лукашенко сьогодні на саміті СНД закликав підтримати чинну владу в Україні, пише БЕЛТА, передає «Є!»

Нещодавно українська тема звучала. Хочу висловити свою позицію, оскільки як президент Росії, так і я, дуже занурені в цю проблему. Тому що це у нас відбувається. Говорячи про нову владу в Україні, хотів би і вас закликати підтримати цю владу. Ви бачите тенденцію вже згорнути цю владу, скрутити, повалити, але ми повинні розуміти, хто після цього прийде до влади в Україні", - сказав білоруський лідер.

Президент не виключив, що в разі зміни нинішньої влади в Україні може виникнути "розсадник вже навіть не націоналізму".

Тому ми повинні подивитися, що відбувається у нас на пострадянському просторі", - зазначив він.

Говорячи про СНД, Олександр Лукашенко висловив думку, що Україні не варто було виходити зі Співдружності.

Я також був занурений в цю проблему і умовляв Порошенка не робити цього, не виходити з СНД: якщо вам не подобається, ну не приїжджайте на наші саміти. Тому що це (вихід з СНД - ред.) гірше, це погані наслідки для України", - сказав глава держави.
Що було б поганого, якби нинішній президент України, а він розумна, нормальна людина, сьогодні був би присутній у нас. У нього б не було проблеми поговорити з одним президентом, з другим, третім, зустрітися тут з президентом Росії, про зустріч з яким він багато зараз говорить. Тому не треба робити неправильних кроків, особливо зараз. Не треба поспішати", - сказав білоруський лідер.
Читайте також: Лукашенко вважає, що Зеленського залишили сам на сам із важким тягарем