Події
11 жовтня 2019
Найголовніше за день: новий керівник Одещини, присуджено Нобелівську премію миру, РФ повертає захоплені українські військові кораблі
Читайте про найактуальніші новини за сьогодні.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 11 жовтня.

Президент представив нового керівника Одещини

Президент Володимир Зеленський сьогодні в Одесі представив нового очільника Одеської обласної державної адміністрації Максима Куцого. 

Відомо, що Куцому 36 років. Вищу освіту він здобув у Національній академії внутрішніх справ України. Деякий час після випуску працював в структурах МВС. Підприємець, працював у банківському секторі. До призначення був власником і директором інвестиційної компанії. 

Присуджено Нобелівську премію миру

Нобелівський комітет присудив Нобелівську премію миру прем'єр-міністру Ефіопії Абію Ахмеду Алі.

Зазначається, що Комітет нагородив Алі за "його зусилля у досягненні миру і міжнародного співробітництва", зокрема за його вирішальну ініціативу з розв'язання прикордонного конфлікту з сусідньою Еритреєю.

Росія поверне військові кораблі, які вона захопила у Керченській протоці

У МЗС України анонсували повернення українських кораблів, захоплених РФ біля Керченської протоки.

За словами міністра МЗС Вадима Пристайка, між РФ і Україною "є взаємодія" і процес повернення кораблів знаходиться на фінальному етапі.

Технічні питання обговорюються як раз військово-морським командуванням. Наше завдання, як Міністерства закордонних справ, дати можливість завершити процес", - заявив міністр.

Також він додав, що Україна вже повідомила російській стороні після завершення певних етапів переговорів, що "ми готові - назвіть точку координат, де ці кораблі будуть стояти, і час, коли ми можемо забрати свої кораблі".

Читайте також: Закон про столицю допомагає процесу федералізації України, - нардеп