Події
11 жовтня 2019
Збитки банку від протестів заводу склали 700 тис грн.
Приватбанк подав до суду на завод Коломойського через протести
news-image

Державний Приватбанк подав до суду на "Нікопольський завод феросплавів", що належить Ігорю Коломойському, з вимогою компенсувати 700 тис грн втрат, отримані через протести працівників заводу. Про це повідомляє прес-служба банку, пише «Є!»  з посиланням на ZN.ua.

Приватбанк вимагає у судовому порядку повного відшкодування з боку організаторів багатоденного пікету головного офісу банку – "Нікопольського заводу феросплавів" - витрат не евакуацію понад 300 співробітників Центру підтримки клієнтів банку", - йдеться в повідомленні.

У банку повідомили, що через значне перевищення пікетувальниками максимально допустимого в місті рівня шуму, а також погрози працівникам банку з боку пікетувальників 10 жовтня банк задовольнив заяви понад 300 працівників контакт-центру про негайну евакуацію служби в офіс з нормальними умовами роботи.

За словами прес-служби, витрати на проведення евакуації і додаткове облаштування робочих місць склали понад 700 тис грн.

Також Приватбанк буде вимагати від організаторів пікетів відшкодування збитків, пов'язаних з неможливістю безперебійного виконання своїх обов'язків працівниками служби інкасації банку.

Прес-служба банку повідомила також про направлену в мерію міста Дніпра заяву від понад 1500 працівників банку з вимогою скасувати дозвіл на проведення пікету через значне перевищення пікетувальниками максимально допустимого в місті рівня шуму.

20 вересня під головним офісом Приватбанка в Дніпрі почалася акція протесту працівників "НЗФ", які заявляють, що їм не виплатили зарплату. 

Тоді в Приватбанку відзначили, що виконання підприємством своїх зобов'язань перед НБУ є наслідком договору поруки за кредитами рефінансування, отриманих власниками банку до його націоналізації 10 років тому, коли і банк і завод належали одній групі власників.

Сьогодні суди різних інстанцій розглядають сотні виробництв, пов'язаних з "Приватбанком".

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте також:Президент за проведення переговорів з колишнім власником ПриватБанку щодо майбутнього цього банку