Політика
12 жовтня 2019
У Раді хочуть підвищити зарплату вчителям до 20 тисяч гривень
Проект закону також передбачає ліквідацію надбавок за додаткове навантаження
news-image

Політична партія "Голос" зареєструвала у Верховній Раді законопроект, який передбачає істотне підвищення заробітних плат вчителям. Про це, у рамках інтерв'ю виданню "Українська правда", розповіла нардеп, екс-заступник міністра освіти Інна Совсун, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

В 2019 році заробітна плата вчителя 2-ї категорії становить 4400 гривень. Завдяки надбавкам (ред. – перевірка зошитів, класне керівництво), педагоги мають можливість отримувати трохи більше 7000 гривень місяць. Це мало. Вчителі повинні заробляти більше. Саме це передбачають поправки до закону про середню освіту, подані нашою фракцією", - зазначає Совсун.

Екс-заступник міністра освіти також вважає, що всі так звані надбавки потрібно ліквідувати, мовляв, вони згубно впливають на ефективність роботи вчителів і є несправедливими.

Чому вчитель математики та української мови отримує доплату за перевірку зошитів, а вчитель літератури за щорічне прочитання "Злочину і кари" немає? Чому фізик має надбавку за роботу з обладнанням, а, наприклад, біолог за перевірку самостійної роботи немає?", - додала нардеп.

У поправках до проекту закону про середню освіту фракція "Голос" має намір істотно змінити порядок нарахування заробітних плат вчителям. Якщо законопроект буде схвалений, вчитель-інтерн буде отримувати 8000 гривень, вчитель 2-ї категорії – 10000 гривень, 1-ї – 13000 гривень, вищої – 18200 гривень.

Читайте також:Що готує українцям новий Трудовий кодекс