Суспільство
12 жовтня 2019
В Україні будуть закривати в'язниці
Карати злочинців хочуть за європейськими методами
news-image

В Україні закриють близько третини тюрьм. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Він зазначив, що відомство має намір відійти від принципу, за яким основним методом покарання злочинців є позбавлення волі.

Денис Малюська вважає, що позбавляти волі повинні лише обмежену кількість людей так як, це насамперед неефективно, по-друге, дуже дорого.

За його словами, люди, які покидають стіни в'язниці не пристосований до життя, і продовжує здійснювати злочину знову. 

Малюська навів у приклад досвід країн Європи, де до правопорушників застосовують покарання у вигляді програми корекції, часткову ізоляцію або обмеження пересування з допомогою електронного браслета. 

Ключова реформа, яка є у нас в планах - ми будемо шукати фінансування щоб побудувати кілька в'язниць за зразком тієї ж Норвегії, які використовують небагато енергії, енергоефективні, де дійсно можна було б реально працювати з ув'язненими, які потребують в ізоляції", - зазначив він.

В даний момент в Україні понад 100 в'язниць. Третину з них планується закрити і продати земельні ділянки, а вирученими коштами покрити базові витрати для будівництва нових закладів.

Як повідомляло видання "Коментарі", у Британії ув'язнені зможуть отримувати ключі від камер за хорошу поведінку.  Таким чином влада Британії хоче мотивувати приділяти більше уваги системі винагород, а не покарань для заарештованих.  

Керівники в'язниць отримають право вирішувати, хто з ув'язнених зможе вільно готувати собі їжу, проводити час з відвідувачами і в тренажерному залі. 

Читайте також:Британець встановив рекорд найкоротшої «відсидки» в тюрмі