Події
13 жовтня 2019
Головні новини тижня: прес-марафон Зеленського, сутички між ветеранами та правоохоронцями на Донбасі, загибель керівників поліції
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень

Прес-марафон Володимира Зеленського

Сьогодні, о 10:00 розпочався прес-марафон президента України Володимира Зеленського.

Президент відповідатиме на запитання журналістів протягом усього дня.

Як повідомили в Офісі президента, для участі в прес-марафоні заявки подали близько 300 журналістів.

Захід проходить у фудкорті Kyiv Food Market.

На Донбасі між ветеранами АТО та поліцією відбулися сутички зі стріляниною

На блокпосту поблизу міста Золоте на Луганщині затримали близько 200 ветеранів АТО, які туди направлялися. Крім того, на під'їзді до населеного пункту почалися сутички між учасниками бойових дій і поліцією.

Також на блокпосту у місті Кремінна Луганської області відбулися зіткнення між поліцією, добровольцями і ветеранами, які хотіли проїхати у Золоте, щоб не допустити розведення сил.

Добровольці вимагали пропустити їх, в результаті чого виникла сутичка, під час якої один із правоохоронців попереджувально вистрілив у повітря.

Один із правоохоронців постраждав у бійці, його забрали медики.

Під Миколаєвом загинули керівники поліції регіону

Сьогодні вранці на автодорозі «Херсон - Миколаїв» поблизу с. Шевченкове Миколаївської області у результаті ДТП загинули керівники поліції регіону  - заступник начальника – начальник кримінальної поліції ГУНП в Миколаївській області полковник поліції Сергій Сидоренко та т.в.о. начальника Управління протидії наркозлочинності ГУНП, підполковник поліції Володимир Іллічко, які їхали у напрямку м. Миколаїв.

ДТП сталася внаслідок зіткнення автомобілів Тоyота та Lexus.

Обом загиблим було по 39 років.

Росія поверне військові кораблі, які вона захопила у Керченській протоці

У МЗС України анонсували повернення українських кораблів, захоплених РФ біля Керченської протоки.

За словами міністра МЗС Вадима Пристайка, між РФ і Україною "є взаємодія" і процес повернення кораблів знаходиться на фінальному етапі.

Технічні питання обговорюються як раз військово-морським командуванням. Наше завдання, як Міністерства закордонних справ, дати можливість завершити процес", - заявив міністр.

Також він додав, що Україна вже повідомила російській стороні після завершення певних етапів переговорів, що "ми готові - назвіть точку координат, де ці кораблі будуть стояти, і час, коли ми можемо забрати свої кораблі".

Розведення військ на Донбасі відкладається

Заплановане на сьогодні, 7 жовтня, розведення військових сил і засобів у Золотому і Петровському на Донбасі не відбулося через обстріли населених пунктів кілька днів тому.

Як наголосив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, розведення сил може розпочатися виключно після 7 днів тиші - саме про це домовились у Мінську переговорні команди.

Читайте також: Найголовніше за день: сутички між ветеранами та правоохоронцями на Донбасі, прес-марафон Зеленського, скасування трудових книжок