Розпочинається Націвідбір на Євробачення-2020: артистам, що гастролюють у РФ, брати участь не можна
Цьогорічний відбір проходитиме з оновленими Правилами.
news-image

Телеканал СТБ та UA: Суспільне мовлення оголошують про початок Національного відбору на Євробачення-2020, передає «Є!» із посиланням на сайт мовника.

Прийом анкет розпочинається сьогодні, 16 жовтня. Музичним продюсером Національного відбору залишається Руслан Квінта. Креативна продюсерка — Наталя Франчук. Ведучий прямих ефірів — Сергій Притула.

Зазначається, що цьогорічний відбір проходитиме з оновленими Правилами: у них внесено умови щодо обмеження виступів конкурсантів у країні-агресорі. Відтепер учасником Національного відбору може бути виконавець або колектив, який не здійснює концертної діяльності на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує її під час конкурсу й до фіналу Євробачення, а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України.

Інші пункти Правил Національного відбору залишилися без змін. Відбір складатиметься з трьох етапів: всеукраїнський онлайн-збір анкет (триватиме до 25 грудня), телевізійні півфінали (8 та 15 лютого) та фінал, під час якого Україна назве свого представника на Євробачення-2020 (22 лютого). Учасником конкурсу можуть бути як самостійні виконавці, так і колективи в складі не більше ніж шість осіб. Конкурсна пісня має бути оригінальною, тривалістю не більше ніж три хвилини, а її текст не може містити закликів політичного, комерційного чи військового характеру. До участі не допускаються пісні, що вже повністю або фрагментами публічно виконувалися до 1 вересня 2019 року. Виключні майнові права на пісню мають належати учаснику.

65-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2020 відбудеться 12, 14 і 16 травня 2020 року в місті Роттердам, Нідерланди.