Політика
16 жовтня 2019
Бойко: Громадяни України повинні знати, як проходить відведення військ на Донбасі
Наразі довкола розведення військ в районі Петрівського і Золотого існує дуже багато спекуляцій
news-image

Наразі довкола розведення військ в районі Петрівського і Золотого, яке мало розпочатися ще 7 жовтня, існує дуже багато спекуляцій, що може зашкодити мирному процесу. Про це заявив Співголова фракції ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Юрій Бойко під час спілкування з журналістами у Верховній Раді у середу, 16 жовтня, пише «Є!»         

Ми втратили 7% території. Ми хочемо її повернути? Хочемо. Ми виступаємо за те, щоб був компроміс і мирний процес повернення територій та людей. А ті, хто висувають ультиматуми, йдуть шляхом блокування цього процесу. Ми категорично проти цього. Більшість українців хочуть припинення війни, хочуть повернення територій і людей в країну. І ми відстоюємо цю позицію. Це була наша ініціатива запросити до Верховної Ради начальника Генерального штабу, спікер сказав, що це буде міністр оборони. Добре, нехай це буде міністр оборони. Хтось повинен прийти і чітко сказати: ми розводимо війська ось таким чином, це так буде проходити, наші війська не залишаться в полі, вони будуть у повному порядку, і ми рухаємося мирним шляхом», – зазначив Юрій Бойко.

Опозиційний політик ще раз підкреслив, що сьогодні довкола процесу розведення військ на Донбасі існує дуже багато політичних спекуляцій.

Дуже багато політиків, які залишились поза парламентом, спекулюють на цьому, розповідають різні «страшилки» – що 30 міст залишаються без контролю України, збільшується неконтрольована територія. Начальник Генерального штабу або міністр оборони, якщо він знає, повинен розповісти, як буде проводитись розведення військ. Це важливо почути і суспільству, і депутатам», – резюмував Юрій Бойко.

У п’ятницю, 18 жовтня, на Годину запитань до уряду запрошено міністра оборони, міністра енергетики та захисту довкілля та міністра закордонних справ.