Україна на межі економічного прориву, - міністр економіки
Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов назвав 4 умови, на виконання яких чекають від України у світі.
news-image

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов назвав 4 умови, на виконання яких чекають від України у світі.

Про це він написав у своєму фейсбуці після повернення із США, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

“Ми на межі економічного прориву. Це відчувалося в усіх зустрічах у США. Люди, бізнес, інвестори, чиновники з цікавістю дивляться на Україну, і всі визнають спроможність нової влади змінити країну. Очікування високі, але всі хочуть трохи придивитись і точно переконатись”, - пояснив він.

На його думку, бізнес та людей за кордоном перш за все цікавлять 4 речі: 

1. Наскільки самостійно новий уряд приймає рішення і чи немає тіньового уряду, який вступає в гру в критичні моменти.

2. Чи відбудеться судова реформа та реформа правоохоронних органів і чи не залишаться вони підконтрольні новій владі та спеціальним інтересам, як відбувалось завжди.

3. Наскільки серйозно нова влада збирається боротись з власниками банків, які нанесли збитки платникам податків та клієнтам банків.

4. Чи однакові правила гри для всіх. Включно з питанням, чи відбудеться демонополізація і деолігархізація України і чи всі олігархи будуть грати за однаковими правилами.

“Якщо ми переконаємо світ, то Україна почне швидко розвиватись, нас заллють інвестиціями, а ми нарешті станемо успішним. Шанс такий у нас є”, - підсумував Милованов.

Читайте також:МВФ оновив прогноз курсу валют відносно гривні