Суспільство
21 жовтня 2019
У «Кварталі» прокоментували номер про підпал будинку Гонтаревої
«Квартал» — «це гостра політична сатира, так було, є і буде.
news-image

Студія «Квартал 95» прокоментувала номер про підпал будинку ексглави Нацбанку Валерії Гонтаревої. Про це пише «Є!» з посиланням на Громадське.

У студії заявили, що «Квартал» — «це гостра політична сатира, так було, є і буде. Навіть, якщо це не подобається деяким політикам. Саме політики, їхні дії та наслідки їх дій, які відчувають мільйони українців, дають нам привід для сатири».

Там додали, що вдячні хору імені Верьовки за участь у виступі, та висловили жаль, «що заслужений колектив незаслужено піддається інформаційній атаці».

Колектив не брав участі в написанні матеріалу, тому, будь ласка, поважайте його», — зазначили у «Кварталі».

Окремо вони звернулися до міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського та міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова.

Першого вони запросили на наступну зйомку «Вечірнього Кварталу», щоб одразу після концерту він сказав, за що йому соромно, а за що ні. Другому побажали успіхів, економічного стрибка і побільше інвесторів. 

Але, якщо щось піде не так, можете сміливо звинувачувати нас», — додали у «Кварталі».

Нагадаємо, у нещодавньому випуску «Вечірнього кварталу» гуморист Євген Кошовий разом із хором Верьовки заспівав пісню з висміюванням спалення будинку Гонтаревої, в якій зокрема є фрази: «Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала», «Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича», «Мораль пісні проста — хата згоріла зі стида».

Міністр культури Володимир Бороднянський вибачився перед Гонтаревою за участь у сценці державного хору імені Верьовки.

У Мінекономіки заявили, що міжнародні інвестори сприймають пісню студії «Квартал 95» та хору імені Верьовки як ознаку зв'язку між олігархом Ігорем Коломойським та чинною владою.

Сам Коломойський сказав, що йому дуже сподобався номер. Він уточнив, що особливо сподобалась фраза, що «хата згоріла від сорому», а ще більше сподобалася фраза «Валерія думає на Валерича».

Читайте також:«Дві по 15»: стало відомо, скільки «Квартал» заплатив хору імені Верьовки