Київ
23 жовтня 2019
Депутати брешуть! Журналісти зловили київських обранців на брехні про Шулявську розв'язку
Журналісти провели своє розслідування щодо ситуації з ремонтом Шулявського моста.
news-image

Журналісти викрили брехню депутатів Київради про реконструкцію Шулявської розв'язки. Зокрема, київський обранець Ілля Сагайдак заявив, що нібито на гроші, виділені містом на ремонт моста, був куплений цех заводу «Арсенал». Але це виявилося неправдою, йдеться в сюжеті-розслідуванні каналу «24», передає «Є!»

Журналісти провели своє розслідування щодо ситуації з ремонтом Шулявського моста. За однією з версій, яку озвучив депутат Київради Ілля Сагайдак, гроші, виділені «Укрбуду» містом на реконструкцію розв'язки, компанія витратила на покупку цеху заводу «Арсенал».

Компанія «Укрбуд» отримала гроші від міста і брала участь в тендері на покупку корпусу заводу «Арсенал», хотіла його купити», - розповів журналістам Сагайдак.

За його словами, реконструкція Шулявки затягується саме тому, що всі гроші пішли на покупку земельної ділянки заводу. Також раніше цю версію озвучували ще кілька депутатів Київради.

Журналісти перевірили цю інформацію.

Цех заводу «Арсенал» купило ТОВ «Філософія девелопмент», торги проведено 11 березня 2019 року. Ціна - майже 564 млн грн», - зазначили журналісти-розслідувачі.

Далі автори розслідування прийшли до висновку, що версія Іллі Сагайдака - це брехня і маніпуляція фактами.

Вартість корпусу заводу «Арсенал» порівнянна з вартістю робіт на Шулявському мосту, але за станом на березень гроші від міста «Укрбуд» ще не отримував. Так що версія, що 100% грошей авансу за роботу на Шулявці пішли на покупку корпусу заводу - неправдива», - йдеться в розслідуванні.

Нагадаємо, що на вихідних на Шулявському шляхопроводі встановили проліт нового моста над проспектом Перемоги. Будівельники запевняють, що роботи йдуть за планом і будуть закінчені в строк - міст повинні відкрити для руху вже в грудні цього року.

Читайте також: До 1 мільярда збільшилися витрати на Шулявський міст