Події
24 жовтня 2019
У Бердянську «чорні рієлтори» під тортурами змушували людей віддавати своє житло
Задокументовано дев’ять фактів незаконного заволодіння майном громадян.
news-image

На Запоріжжі правоохоронці затримали ватажків угруповання чорних рієлторів, які погрозами та насильством відбирали житло у громадян, передає «Є!» із посиланням на прес-службу СБУ.

Організаторами групи були двоє мешканців Бердянська. Вони під виглядом рієлторів підшукували серед місцевих жителів одиноких пенсіонерів та інвалідів, від яких вимагали згоди на переоформлення їх домівок на підставних осіб.

У разі відмови законних власників переписати своє майно, учасники угруповання застосовували до них фізичний та психологічний тиск.

Загалом задокументовано дев’ять фактів незаконного заволодіння майном громадян на загальну суму 150 тисяч доларів США. Так, зловмисники викрали місцевого пенсіонера, якого вивезли за 50 кілометрів від Бердянська в орендовану будівлю, де насильницьки його утримували. Іншого потерпілого фігуранти провадження оформили на примусове лікування до міського протитуберкульозного диспансеру", - йдеться в повідомленні СБУ.

Під час спецоперації співробітники СБУ визволили викрадених людей та затримали організаторів групи.

Під час проведення обшуків за місцями проживання зловмисників вилучено незареєстровану вогнепальну і травматичну зброю, велику кількість паспортів, договорів та інших документів, які підтверджують протиправну діяльність.

Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство).

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, зокрема посадовців, причетних до незаконної діяльності.

Також здійснюються заходи щодо повернення відібраного майна законним власникам. 

Читайте також: У вантажівці знайшли 39 тіл, водія заарештували