Події
24 жовтня 2019
Довідки, видані в ОРДЛО, визнають в Україні
Йдеться про медичні довідки.
news-image

Кабінет Міністрів ввів механізм підтвердження фактів народження і смерті на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства юстиції, передає «Є!»

Уряд у розвиток так званих "Намібських винятків", сформульованих Міжнародним судом ООН і розвинених у практиці Європейського суду з прав людини, запровадив механізм підтвердження достовірності медичних довідок, виданих на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей відповідними закладами охорони здоров'я та судово-медичними установами", - йдеться в повідомленні з посиланням на слова Міністра юстиції Дениса Малюськи.

За словами міністра, суть "Намібських винятків" полягає в визнанні допустимим обліку окремих документів, виданих окупаційними властями. При цьому факт визнання документів не означає визнання окупаційної влади.

Питання про підтвердження фактів народження і смерті розглядатиме спеціально створена Комісія, яка буде з'ясовувати дійсні обставини справи і видавати висновок, який буде підставою для реєстрації уповноваженим органом народження або смерті.

Згідно з повідомленням, постанову розроблено у зв'язку з прийняттям Верховною Радою 18 січня 2018 року закону, яким визнається незаконною і суперечить нормам міжнародного права діяльність російських збройних формувань і окупаційної адміністрації Росії в Донецькій і Луганській областях, а будь-який виданий ними акт є недійсним, крім документів, що підтверджують факт народження або смерті особи на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Читайте також: «Конфлікт триватиме вічно»: Рева прояснив долю пенсій для ОРДЛО