Україна
29 жовтня 2019
Найголовніше за день: початок розведення сил в Золотому, протест освітян під Радою та вимоги Пєскова для досягнення домовленостей щодо транзиту газу
Читайте про найголовніші події дня, 29 жовтня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 29 жовтня.

Розведення сил і засобів в Золотому на Луганщині стартувало

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що процес розведення сил і засобів в Золотому на Луганщині стартував у вівторок, 29 жовтня. 

Після завершення розведення сил на Донбасі може відбутись зустріч у нормандському форматі. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. За його словами, це останній блок перед зустрічу у нормандському форматі.

Протест освітян під Радою

29 жовтня, Київська міська організація “Профспілки працівників освіти і науки України” проводить акцію протесту проти звуження прав та гарантій освітян.

Як йшлося у анонсі заходу, основні вимоги протестувальників зводяться до законопроекту “Про повну загальну середню освіту”.

Речник Кремля Пєсков висунув умову для досягнення домовленостей щодо транзиту газу

За словами Пєскова, позиція Росії на тристоронніх консультаціях Росії, ЄС і України щодо газу була викладена. В тому числі, звичайно, мова йде про те, що судові претензії не повинні бути на порядку денному, якщо йдеться про домовленість.

Напередодні в Брюсселі відбулися тристоронні газові переговори між Україною, Росією та ЄС про новий довгостроковий контракт на транзит російського газу через Україну, після яких віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович висловив розчарування.

Читайте також:Міністр Пристайко заявив, що президент України  готовий зустрітися із президентом Російської Федерації