Україна
31 жовтня 2019
Найголовніше за день: незалежне тестування педагогів, затримання та арешт Дубневича, звільнення 20 тис. службовців РДА
Читайте про найголовніші події дня, 31 жовтня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 31 жовтня.

Незалежне тестування педагогів

31 жовтня учасники пілотної сертифікації педагогів склали незалежне тестування.Тестування фахових знань і вмінь учителів початкових класів тривало 180 хв. Тест складався зі 100 завдань. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту незалежного тестування, – 100.

В УЦОЯО нагадали учасникам сертифікації, що в аудиторії пункту тестування інструктори мають видати Картку учасника сертифікації. Відповідальний за пункт тестування зробить відмітку про проходження незалежного тестування в Картці учасника сертифікації: "Не залишайте пункт тестування без проставлення відмітки в Картці учасника сертифікації!".

Затримання та арешт Дубневича

Рада підтримала арешт нардепа Дубневича. "За" проголосували 332 народних обранці.Так, за словами генерального прокурора Руслана Рябошапки, у ході досудового розслідування було зібрано достатньо доказів для повідомлення Дубневичу про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці дії спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

Звільнення 20 тис. службовців РДА

Держава скоротить штат районних державних адміністрацій на 18449 позицій. Рішення про скорочення  Дубілет називає непростим, але необхідним. За його словами, у зв’язку з децентралізацією уряд мав би почати цей процес плавно ще кілька років тому. Міністр додав, що для мінімізації удару службовців, які підпадуть під скорочення, будуть повідомляти про звільнення за 2 місяці. Держслужбовцям обіцяють виплатити всі компенсаційні витрати, в тому числі за невикористані щорічні відпустки.

 

 

Читайте також:НАБУ показало схему, як Дубневич міг заволодіти 93 млн грн Укрзалізниці (відео)