Політика
1 листопада 2019
В Україні запрацював закон про позбавлення нардепів виплат через прогули
Відсьогодні почав діяти закон про санкції для народних депутатів за прогули.
news-image

Проєкт 29 жовтня був опублікований у виданні Голос України, пише  «Є!» з посиланням на zik.

Зазначається, що документ набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, а вводиться у дію з 1 числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Згідно з законом якщо нардеп протягом календарного місяця протягом однієї чергової сесії ВР України без поважних причин не бере безпосередньої участі в більш ніж одній третині пленарних засідань Ради або більш ніж половині засідань комітету, до складу якого він входить, такому депутати не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.

Крім того, нардепу нараховуватимуть зарплату за пленарні засідання лише у випадку його участі принаймні в 70% голосувань Верховної Ради. Обліковувати кількість голосувань будуть за допомогою електронної системи, а дані у відсотках публікуватимуться на сторінці депутата на сайті парламенту.

Нагадаємо, напередодні український парламент ухвалив закон про введення штрафів народним депутатам, котрі без поважної причини пропускають роботу.

 

Читайте також:Депутатів будуть позбавляти виплат за прогули засідань Верховної Ради