Політика
3 листопада 2019
Трамп заявив, що хотів би бачити Зеленського в Білому домі
Американський президент сказав, що Зеленський - "хороша людина"
news-image

Президент Дональд Трамп, коментуючи питання про імпічмент, заявив в суботу, 2 листопада, що він готовий прийняти у себе президента України Володимира Зеленського в Білому домі. Про це повідомляє «Є!», з посиланням на rbc.ua.

Зокрема, під час брифінгу Трампа запитали про те, чи намагався він змусити Україну розслідувати дії політичного суперника.

Так, слідчі Палати представників зібрали в підтримку імпічменту докази того, що Трамп прагнув утримати майже 400 мільйонів доларів військової допомоги Україні і відмовитися від зустрічі Білого дому з Зеленським. І, за даними слідчих, так вчиняти Трамп вирішив до тих пір, поки український лідер публічно не заявить про свій намір розпочати розслідування щодо кандидата в президенти від Демократичної партії і колишнього віце-президента Джо Байдена і його сина Хантера Байдена за їх діяльність в Україні.

Я хотів би, щоб він (Зеленський, - ред.) прийшов у Білий дім, якщо б він хотів прийти, і я думаю, що він хотів би прийти, - сказав Трамп журналістам у Білому домі в суботу, назвавши Зеленського "хорошою людиною".

Востаннє Трамп зустрічався з Зеленським на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку в кінці вересня, в той день, коли Білий дім опублікував відредагований запис телефонної розмови між двома лідерами, який зараз є предметом розслідування у рамках імпічменту.

Читайте також: «Не загравайте з ворогом!» Вакарчук звернувся до Зеленського з потужним закликом (відео)