Політика
4 листопада 2019
Путін нагородив орденом болгарина, підозрюваного в шпигунстві на користь Росії
У Болгарії колишнього депутата парламенту від "Болгарською соціалістичної партії" Миколи Малінова звинувачують у шпигунстві на користь Росії
news-image

Президент Росії Володимир Путін нагородив орденом Дружби болгарина Миколу Малінова, який підозрюється в шпигунстві на своїй власній країні на користь Росії. Про це повідомляє Радіо Свобода, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Церемонія відбулася в Москві, в понеділок, 4 листопада, через кілька днів після того, як болгарська суд дозволив малиновий покинути країну на п'ять днів.

Нагадаємо, що раніше у Болгарії голова Національного руху "Русофіли" Микола Малінов був звинувачений в шпигунстві на користь російських організацій.  Йдеться про суспільство "Двоголовий орел" і Російському інституті стратегічних досліджень (РІСД), близькому до Кремля.

Генеральний прокурор Болгарії Сотір Цацаров уточнив, що розслідування триває. Якщо звинувачення стосовно шпигунста підтвердить слідство, Миколі Малінову загрожуватиме від 5 до 15 років позбавлення волі.  На даний момент Малінов звільнений під заставу в 50 000 левів.

У цій справі були допитані й інші представники "русофілів", в їх числі головний секретар руху Христина Іванова, секретар Юрій Борисов, заступник голови Мілен Чакир і почесний голова Енчо Москов.  Політолог Живко Георгієв також був викликаний на слідство для свідчень про проведених ним дослідженнях на замовлення іноземних організацій.

Читайте також:У Путіна назвали умову виділення грошей на відбудову Донбасу