Війна
5 листопада 2019
Пристайко прокоментував приїзд російського депутата-шовініста в Золоте
Міністр закордонних справ України назвав приїзд депутата Держдуми Росії Олексія Журавльова в Золоте протизаконним, і пообіцяв відповідну відповідь відомства.
news-image

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко назвав приїзд депутата Держдуми Росії Олексія Журавльова в Золоте протизаконним, і пообіцяв відповідну відповідь відомства, пише «Є!» з посиланням на ua.news.

Поїздка депутата парламенту РФ – це порушення. Це наша територія, на яку він приїхав без дозволу. І це обов’язково викличе реакцію МЗС офіційно — Вадим Пристайко, Міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, лідер російської шовіністичної партії «Родіна» Олексій Журавльов побував на позиціях російських найманців в районі Золотого, щоб переконатися у відведенні українських військ.

Раніше повідомлялося, що із Золотого виїхала більша частина ветеранів, а ті що залишилися – без зброї. 1 листопада закінчився етап розведення сил і засобів у Золотому в Луганській області. Війська були відведені з обох сторін. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки у вівторок, 5 листопада, в повному складі проведе виїзне засідання в Золотому Луганської області.

Розведення сил біля Золотого може повторити сценарій, використаний РФ в Абхазії та Південній Осетії, йдеться в ексклюзивному матеріалі UA.NEWS. Тим часом у Петрівському Донецької області дату розведення військ буде переглянуто у зв’язку з обстрілами терористичних угрупувань 30 жовтня. Якщо на ділянках розведення відновляться обстріли, Україна має право повернути свої збройні сили на залишені раніше позиції. Така можливість передбачена підписаною 21 вересня 2016 року Тристоронньою контактною групою в Мінську рамковою угодою про розведення сил.

 

Читайте також:РФ вимагає підготовки спільного документу до “нормандської зустрічі” — Пристайко