Політика
6 листопада 2019
Атестація прокурорів: сьогодні відбудеться другий етап
До іспиту допустили 795 прокурорів Генпрокуратури, які пройшли перший етап атестації.
news-image

Сьогодні починається другий етап атестації прокурорів Генеральної прокуратури - тестування на загальні здібності і навички, повідомляє «Є!» з посиланням на korrespondent.

  Про це повідомляє прес-служба ГПУ в середу, 6 листопада.

До складання іспиту допущені 795 прокурорів ГПУ, які успішно пройшли тестування на знання та вміння в застосуванні закону і здатність здійснювати повноваження прокурора. Вони будуть складати іспит відповідно до затвердженого раніше графіка", - йдеться в повідомленні.

Тестування на загальні здібності і навички складається з двох блоків: абстрактно-логічного і вербального, кожен з яких включає 30 питань. За допомогою адаптивного механізму система вибирає кожне наступне питання з урахуванням індексу складності попереднього. Таким чином, при правильній відповіді на питання наступне буде підвищеного рівня складності. Це забезпечує більш точне вимірювання здібностей кожного респондента, зазначили в прокуратурі.

Тестування буде проходити на комп'ютерах, які не підключені до інтернету. На вербальний блок виділено 8 хвилин, на абстрактно-логічний - 20 хвилин. При цьому в ГПУ радять зосереджуватися на правильності відповідей, а не на тому, щоб пройти їх всі. На кожне питання є тільки одна правильна відповідь, крім деяких завдань вербального тесту, де потрібно вибрати два варіанти (про що буде окремо повідомлено в умові завдання). Можна пропускати питання, не даючи відповіді, але до цього завдання не можна буде повернутися пізніше, попередили у відомстві. Результати кожного блоку підраховуються за допомогою стандартизованих балів за шкалою від 55 до 145. Остаточна кількість балів за тестування на загальні здібності і навички виводиться шляхом підрахунку середнього арифметичного за результатами обох блоків.

Прокурори, які набрали потрібну кількість балів (прохідний - 93), будуть допущені до третього етапу атестації, який буде проходити у формі співбесіди і включати виконання ситуаційного завдання, наголосили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 25 вересня набув чинності закон про реформування ГПУ. Закон має положення про зростання зарплат прокурорів в розмірі від 15 прожиткових мінімумів, а також переатестацію співробітників відомства, крім Спеціальної антикорупційної прокуратури. Пізніше стало відомо, що до переатестації в Офісі генпрокурора не допустили понад 200 прокурорів ГПУ. У тому числі і Сергія Горбатюка, якого напередодні звільнили з ГПУ. Під час першого етапу атестації відсіялась третина прокурорів. У письмовому іспиті взяли участь 1088 прокурорів, 197 з них тест провалили, а 177 не з'явилися.  

 

 

Читайте також:Міносвіти тимчасово призупинило акредитацію вишів